Mantelzorgwaardering aanvragen

Zorgt u voor een kind, partner of vriend?

Dan verdient u een waardering! Bent u 25 jaar of ouder, dan is er de Zaanse Mantelzorgpas. Ben je tussen de 18 t/m 24 jaar dan mag je kiezen tussen de Zaanse Mantelzorgpas of de Pluim. 

Vraag de waardering hiernaast direct digitaal aan bij gemeente Zaanstad. Of kom langs bij het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Zij helpen u bij het aanvragen van de Zaanse waardering. Dan zorgen wij ervoor dat u de waardering zo snel mogelijk ontvangt.

U dient ieder jaar de waardering (opnieuw) aan te vragen. 

Geldigheid tegoed op de mantelzorgpas!

Het tegoed op uw mantelzorgpas is geldig vanaf het jaar waarvoor u de aanvraag doet, tot het einde van het daaropvolgende jaar. Heeft u bijvoorbeeld de aanvraag voor het jaar 2018 ingediend, dan is het ontvangen tegoed geldig tot 31 december 2019. Doet u de aanvraag voor het jaar 2019? Dan is uw tegoed op de mantelzorgpas geldig tot en met 31 december 2020. 

Bewaar uw pas goed!

Bewaar uw pas goed en geef deze niet af. Ontvangt u namelijk een mantelzorgwaardering voor een opvolgend jaar, dan wordt het tegoed op dezelfde pas bijgeschreven. U ontvangt dus niet een nieuwe pas.

Kom ik in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering?

De Zaanse mantelzorgpas is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand woonachtig in Zaanstad. De mantelzorger zelf hoeft niet per se in Zaanstad te wonen. De richtlijn is minimaal 6 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen of minimaal 250 uur verdeeld over het jaar mantelzorg geven aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving. Mantelzorg is breed, dit kan zorgen zijn in de zin van fysieke ondersteuning en emotionele ondersteuning. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met de gemeente Zaanstad en bel naar 14075 of ga langs bij het Sociale Wijkteam bij u in de buurt of bel 075 206 00 18

Voor jongeren (24-) houdt de gemeente Zaanstad geen uren aan. 

Meer weten over mantelzorg, mogelijkheden voor ondersteuning of over de Pluim? Kijk dan op www.swtzaanstad.nl/mantelzorgwaardering voor meer informatie of lees de regeling 'mantelzorgwaardering'. Hierin wordt het toegelicht. 

  • De zaanse mantelzorgpas wordt mede mogelijk gemaakt door: