De Zaanse Mantelzorgpas: blijk van waardering voor mantelzorgers

De Zaanse Mantelzorgpas is een persoonsgebonden cadeaupas t.w.v. € 150 voor mantelzorgers, als blijk van waardering voor hun vrijwillige inzet. De pas wordt u aangeboden door de gemeente Zaanstad, de Sociale Wijkteams, de Zaanse Ondernemers (ZON) en PUUR ZAANS. 

Net als voorheen met de papieren Zaanse cadeaubon, ontvangt de mantelzorger de pas zodra de mantelzorgwaardering is aangevraagd en goedgekeurd door de gemeente Zaanstad. 

Aanvragen 

Wilt u de Mantelzorgpas voor 2018 aanvragen voor uzelf of voor uw mantelzorger? Dit kan digitaal via de link op de deze pagina. Of ga langs bij een Sociaal Wijkteam bij u in de buurt voor het invullen van een aanvraagformulier. 

Let op: Heeft u in 2018 al  een Mantelzorgpas aangevraagd of ontvangen, dan kan dat in 2018 niet nog een keer.

Eenvoudig in gebruik

Het tegoed op de Zaanse Mantelzorgpas kan een mantelzorger bij ruim 170 winkels, voorzieningen en organisaties in Zaanstad besteden. Op de pagina ‘Waar te besteden’ vindt u een uitgebreid overzicht van de aangesloten winkels en hun aanbod. Het tegoed op de Zaanse Mantelzorgpas is geldig tot het einde van het volgende kalenderjaar (een pas die in 2017 is aangevraagd, is geldig tot 31 december 2018). Bewaar uw Mantelzorgpas goed. Ook als het 'tegoed' op is. Met uw Mantelzorgpas kunt u nog steeds inloggen voor 'Mijn Mantelzorgpas'. Ook kan de Mantelzorgpas opnieuw opgewaardeerd worden, bij goedkeuring (nieuwe) aanvraag Mantelzorgwaardering. Het nieuwe 'tegoed' wordt dan weer op uw pas gezet.

De papieren Zaanse cadeaubon blijft geldig tot 31 oktober 2018 wat betekent dat u deze bonnen tot dan kunt besteden in de aangesloten winkels. 

De Zaanse Mantelzorgpas is eenvoudig in gebruik. U gebruikt de pas in de winkel (herkenbaar aan de sticker op de deur) gewoon als betaalpas. De Mantelzorgpas wordt gescand door de winkelier (en vragen ze ook uw postcode en huisnummer) en de winkelier zorgt er voor dat uw voordeel direct verzilverd wordt met het te betalen bedrag. Het eventuele restbedrag betaalt u op reguliere wijze.

Betalen én korting

De gemeente Zaanstad zet even tegoed van € 150,- op de persoonsgebonden pas. Dit tegoed blijft 1 jaar geldig. Hiermee kan een mantelzorger bijvoorbeeld naar de kapper gaan, een bezoekje brengen aan het theater of lekker shoppen. Maar niet alleen dat. De mantelzorger heeft van Puur Zaans een extraatje gekregen. De Puur Zaans Pas. Met deze pas kunt u voortaan sparen voor aantrekkelijke kortingen en leuke aanbiedingen bij de ruim 170 aangesloten winkeliers en ondernemers in Zaanstad.

U heeft de Zaanse Mantelzorgpas ontvangen. Wat moet u nu doen?

U dient uw pas eenmalig te activeren voor gebruik!

Om de pas te activeren heeft u de laatste 6 cijfers van uw kaartnummer nodig. Deze staan vermeld achter op uw pas.

Na deze ‘activatie’ kunt u direct inloggen voor ‘Mijn Mantelzorgpas’ om o.a. uw huidige tegoed te kunnen bekijken, uw account gegevens te veranderen en uw wachtwoord te wijzigen (indien nodig). 

Heeft u wel al uw waardering aangevraagd maar nog geen Zaanse Mantelzorgpas ontvangen?

De aanvraag moet worden goedgekeurd door de gemeente Zaanstad. De gemeente stuurt binnen ongeveer 2 weken een bericht. Als de waardering is toegekend en u heeft een beschikking ontvangen, dan wordt vervolgens binnen 2 weken de pas toegestuurd per post.

Nog geen post ontvangen? Stuur dan even een email naar: vraag@zaansemantelzorgpas.nl 

  • De zaanse mantelzorgpas wordt mede mogelijk gemaakt door: